Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

V Malínkách se přepisovala historie

16.10.2022 14:13

Boje o medaile na Malínky Cupu 2018:

FINÁLE: ODRAZIL Pavel - VERNER Martin 1:4

o 3. místo: KREMZ Miroslav - ZELINKA Jiří 2:1

Kompletní výsledky naleznet



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/martin-verner-si-dal-k-odpoledni-svacine-oba-nejlepsi-a-zkompletovat-kolekci-trofeji/

Historického úspěchu se dočkal na Malínky Cupu 2022 konaném v sobotu 15. října v hasičské zbrojnici v Malínkách domácí Zdeněk Mrázek, který si poprvé v kariéře připsal vítězství a prolomil tak smůlu, která se ho dlouhodobě na domácí půdě držela. K průlomu došlo i v Radegast indexu, kde poprvé ceněná trofej opustila Mekku všech alkoholiků a nově se jí mohou minimálně do dalšího turnaje chlubit v Otrokovicích.

14. ročníků malínského klání se zúčastnila šestnáctka hráčů, která byla rozdělená do čtyř skupin po čtyřech s tím, že se hrálo systémem každý s každým dvakrát, ve kterém měl jistotu postupu do vyřazovacích bojů pouze vítěz.

Ve velmi vyrovnané skupině A se nakonec radoval z nevyššího bodového zisku Jiří Pavlovský, jenž nastřádal celkových osm bodů a předstihl tak o jeden jediný bodík v posledním kole svůj nejlepší turnaj hrajícího Miloše Holáska. Ten v posledním duelu skupiny nestačil na pozdějšího vítěze turnaje Zdeňka Mrázka, který si postup zajistil až díky zlepšeným výkonům v závěru základní části, kdy kromě Miloše Holáska zdolal i v předcházejícím utkání Jiřího Pavlovského a s šesti body se mohl rovněž připravovat na čtvrfinále. Černého Petra si nakonec v A skupině vytáhl Ondřej Hladký, jemuž tři body na postup stačit nemohly.

Skupinu B opanoval s deseti body nakonec vítěz základní části a obhájce stříbra Miloslav Zelinka, který nestačil pouze v jednom utkání na druhého Jana Navrátila. Tomu ale nebyla nic platná ani tato cenná výhra. Z béčka totiž postupovat pouze vítěz a kromě Jana Navrátila skončil turnaj po šesti odehraných utkáních i pro Jana Machálka a Radima Lužu.

V C skupině se z prvenství a zaslouženého postupu radoval Tomáš Přibiílik, jehož o zisk titulu nejlepší hráče základní části obralo jen horší brankové skóre. Z druhého místa ho doprovodil do boje o semifinále Martin Verner, kterému se hrubě nevydařila druhá polovina základní části, ve které nashromáždil pouze dva body. Čtyři body Martina Navrátila a dva Romana Mrázka byly na postup málo, a tak se oba zmiňovaní museli spokojit s třetím, resp. čtvrtým místem.

Asi největší překvapení základní části se zrodilo ve skupině D, kde zažil svůj nejhorší turnaj v kariéře Pavel Odrazil, který získal v šesti duelech jen jeden jediný bod a v konečném účtování obsadil poslední šestnácté místo. Z prvního místa ve skupině postupoval Daniel Proniuk, kterého do osmičky play off doprovodil i druhý Jiří Zelinka. Přes výrazně pozitivní skóre 18:10 skončil v základní skupině Libor Pištělák, kterého do vyřazovací části nepustil pouze menší počet vítězství, než měl osmý postupující Zdeněk Mrázek.

Ve čtvrtfinále se již tradičně poroučel ze hry vítěz základní části. Miloslav Zelinka totiž vypadl po výsledku 1:2 se Zdeňkem Mrázkem a na obhajobu finálové účasti tak mohl zapomenout. V ostatních duelech již postupovali nasazení. Tomáš Přibiílk se radoval z dalšího postupu mezi nejlepší čtyřku po vítězství nad Milošem Holáskem (3:2), Daniel Proniuk napotřetí v nejdůležitější konfrontaci dne uspěl poměrem 4:0 s Jiřím Zelinkou, a podobně vysokým skóre vyřadil Jiří Pavlovský obhájce titulu Martina Vernera (5:1). Ten se tak mohl plně věnovat oslavě svých čtyřicátých narozenin, která tvořila významný doplňkový program sobotního setkání.

V semifinále se z druhého postupu do finále v řadě radoval v divokém souboji s Tomášem Přibilíkem Zdeněk Mrázek (5:3) a jeho soupeřem se stal po hladkém vítězství 4:0 nad Danielem Proniukem Jiří Pavlovský, který dokázal celý turnaj ovládnout v roce 2019.

Finále nabídlo již tradičně velmi vyrovnanou a nervózní bitvu, ve které nakonec prokázal větší vůli po vítězství Zdeněk Mrázek. Ten se ujal vedení 2:0, a přestože se jeho soupeři Jiřímu Pavlovskému podařilo dotáhnout na kontakt, srovnání se již přes veškerou snahu nedočkal. Díky 2000 bodům udělovaným za turnajový triumf se tak po prvním titulu v kariéře posunul Zdeněk Mrázek dokonce i do čela celkového žebříčku hráčů, na kterém vystřídal Miloslava Zelinku.

V souboji o bronz se radoval z cenného kovu Daniel Proniuk po vítězství 3:1 nad Tomášem Přibilíkem.

 

Boje o medaile na Malínky Cupu 2022:

FINÁLE: PAVLOVSKÝ Jiří - MRÁZEK Zdeněk 1:2

o 3. místo: PRONIUK Daniel - PŘIBILÍK Tomáš 3:1

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

Godzilla vs Big George, památný duel v Radegast indexu

V dalším díle soutěže o Radegast index se znovu potvrdilo, že pokud hlavní favorit všech klání spojených s alkoholem opustí hranice svého přesně vykolíkovaného chlastacího katastru, nejsou jeho výkony zdaleka tak suverénní, jako když se nachází v domácích podmínkách. Po loňské porážce od Davida Učně si totiž pivní Godzilla, mimochodem Česká pošta má v blízké době vydávat poštovní známky s jeho podobiznou a vyjít by měly i pamětní medaile, tentokrát neporadila s Jiřím Pavlovským, který předvedl, že když na to přijde, a hlavně, když má zajištěn odvoz domů do Otrokovic, dokáže nasávat pivní mok lépe než komár lidskou krev.

Nutno ovšem podotknout, že tentokrát byla celá soutěž ovlivněna třemi významými faktory. Jednak už při příjezdu jednotlivých alkoholových celebrit prosákly na veřejnost informace, že některé nejmenované kusy poněkud přetáhly předešlý večer svou tréninkovou jednotku, a musely během cesty několikrát zastavovat kvůli vpyrázdnění obsahu svých žaludků, druhak se musela celá řada z nich předčasně z turnaje poroučet kvůli již dříve dohodnutým smluvním povinnostem na jiných chlastacích akcích, a třetím významným faktorem ovlivňujícím výsledky byla i skutečnost, že se na turnaji slavily čtyřicetiny Martina Vernera, a tak se do jater některých zúčastněných začaly nelítostně zařezávat i zkonzumované lihoviny.

Nezřízené pití bylo zahájeno již před desátou hodinou dopolední a na Jiřím Pavlovském, který si vysloužil přezdívku "Big George", bylo patrné, že má opravdovou žízeň. Piva na jeho lístku totiž přibývala rychlostí světla a dokonce i na jinak chladnokrevném pohledu pivní Godzilly si mohl pozorný divák všimnout jistých známek nervozity. Je však pravda, že narozdíl od Big George se pivní idol nebál ani zmiňované slivovice, což mohlo jeho výkon, byť v jeho případě zcela nepatrně, ovlivmit. Po pár hodinách tak svítilo na tachometru Velkého Jiřího téměř dvacet kousků a zatímco se lajk divil, odborník žasnul.

Před svým víceméně vynuceným odjezdem, zlé jazyky tvrdí, že v něm měla prsty právě pivní Godzilla, která si ho údajně skrytým telefonátem vydupala, stihl Big George bez větších známek únavy své skóre zaokrouhlit na dvacet. Při večerním posezení zůstali už v akci pouze průměrní chlastometři typu Martina Vernera, Jiřího Zelinky, Libora Pištěláka, Petra Vérosty nebo bratří Mrázků, a tak bylo jasné, že už šlo jen o jediné.... podaří se Godzille manko asi osmi piv vymazat? Na naší příšeře však bylo patrné, že není ve své kůži a v některých chvílích to dokonce vypadalo, že se mu stane něco, co se mu v životě nepřihodilo... že by u svého škopku usnul. K úplnému komatu Godzilly sice nakonec nedošlo, přes veškerou její snahu se ale na Big George již nedotáhla a zůstala o jedno pivo zpět.

V interview pro bulvární plátek "Drinking Times" však prohlásila: "Já se vrátím a na Vánočním turnaji vychlastám i vánoční stromeček včetně ozdob".

Těšme se tedy, co přinese poslední akce sezony!!!