Vyhledávání

Kontakt

Petr Vérosta
Náměstí 276
683 33 Brankovice

737 939 044

p.verosta@seznam.cz

Pavel Odrazil po šestnácti letech vítězem, Godzilla znovu předvedla svou třídu

25.06.2022 09:26

V sobotu 18. června se v hasičské zbrojnici v Brankovicích uskutečnil již 13. ročník Letního poháru a z vítězství se poprvé v historii radoval Pavel Odrazil, který v repríze finále  2021 přesvědčivě zdolal Miloslava Zelinku.

V horkém sobotním dni se k šprtcovému klání sešla dvanáctka hráčů rozdělená do dvou skupin, ve kterých se utkala systémem každý s každým dvakrát, takže v základní části odehrál každý ze zúčastněných úctyhodmých deset utkání.

Papírově o něco silnější byla skupina A, která nabídla neuvěřitelně vyrovnaný vývoj, v jehož závěru byl rozdíl mezi prvním Miloslavem Zelinkou a posledním Martinem Navrátilem pouhých pět bodů. Za dvanáctibodovým vítězem skupiny postoupili do play off i Libor Pištělák, jenž ztratil na první místo jeden jediný bodík, a Pavel Odrazil s Tomášem Přibilíkem, kteří zaostali o další bod, měli však lepší skóre než pátý Jan Navrátil, pro něhož tak turnaj přes solidní výkony skončil.

Velmi vyrovnaná byla i skupina B, ve které za jasně dominujícím Martinem Kremzem, s patnácti body vítězem základní části, slavil se ziskem deseti bodů postup i druhý Jiří Pavlovský a další dva desetibodoví hráči, Zdeněk Mrázek a překvapivě i Miloš Holásek, který si vyřazovací část vyzkoušel úplně poprvé. Bod za postupem skončil Radim Luža, pořadí skupiny uzavřel se ziskem čtyř bodů Ondřej Hladký.

Ve čtvrtfinále už skoro tradičně skončila pouť turnajem pro vítěze skupinové fáze. Martin Kremz totiž nedokázal vstřelit Tomáši Přibilíkovi jedinou branku, a tak po výsledku 2:0 slavil soupeř. Jednoduchou roli neměl ani největší favorit turnaje Miloslav Zelinka, který musel otáčet souboj s Milošem Holáskem a postoupil těsným výsledkem 3:2. Další dva čtvrtfinálové souboje již byly přece jen o něco jasnější a v obou případech se po vítězství 4:1 radovali z postupu mezi závěrečnou čtyřku Zdeněk Mrázek (proti Jiřímu Pavlovskému) a Pavel Odrazil (proti Liboru Pištělákovi).

V semifinále pokračoval v ne úplně přesvědčivých výkonech obhájce turnajového prvenství Miloslav Zelinka, k dalšímu postupu k souboji o titul mu však tentokrát stačila v duelu s Tomášem Přibilíkem jediná branka. Druhým finalistou se pak stal zcela zaslouženě Pavel Odrazil, který nedal šanci Zdeňkovi Mrázkovi (4:1).

Finále se tentokrát nehrálo tak opatrně, jako bývá zvykem, rozhodující pro výsledek se však ukázala situace z průběhu třetí třetiny, ve které Miloslav Zelinka neproměnil obrovskou šanci na srovnání, vzápětí inkasoval a ve finále musel k vítězství pogratulovat svému soupeři Pavlu Odrazilovi. Ten tak i třetí utkání play off ovládl poměrem 4:1 a radoval se z prvního zisku Letního poháru vůbec a po šestnácti letech celkově z druhého turnajového titulu.

Stupně vítězů doplnil Zdeněk Mrázek, který v utkání zklamaných semifinalistů předčil Tomáše Přibilíka (2:0).

 

Finále: STUCHLÍK Vladislav - PRONIUK Daniel 3:2pp

 

Kompletní výsledky naleznete zde.



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/vladislav-stuchlik-jiz-vyhral-vsechno-radegast-index-beze-zmen/

FINÁLE: ZELINKA Miloslav - ODRAZIL Pavel 1:4

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

Godzilla utěsnila klapku a předvedla finiš z říše snů

COVID, NECOVID, Miloslava Zelinku nezastaví nikdo a nic

V oblíbené konfrontaci sportovních notoriků se v zákulisí šířily zvěsti o poklesu formy neporažené alkoholové Godzilly Miloslava Zelinky v důsledku tréninkového výpadku spojeného s uzavřením restauračních prostor kvůli pandemii COVID-19, a dokonce i pořadatelé se snažili něco s monotónností této soutěže udělat, když změnili značku sou



Více zde: https://blackarrows.webnode.cz/news/ceneny-double-pro-ikonu-brankovickeho-sprtce/

V Radegast indexu opět předvedl svou nebetyčnou velikost Miloslav Zelinka, který i přes obrovské komplikace, kdy musel kvůli střevním problémům několik hodin popíjet nealkoholické nápoje, svou velkou ztrátu v pozdních nočních hodinách, kdy už jeho největší rivalové dávno prděli do duchen, dohnal a mohl zvednou ruce nad hlavu a zvolat: "Jsem vítěz!".

Vstup do soutěže měl opět bleskový Ondřej Hladký, který celé dopoledne připomínal jedince, jenž strávil dlouhou noc v sauně, a čárky na jeho lístku se tak množily jako houby po dešti. Stejně jako loni v Malínkách mu však po několika hodinách zběsilého popíjení začaly docházet síly a soupeři začali jeho náskok stahovat. Nebyl to tentokrát však Miloš, zvaný Bezedný, ale překvapivě Marin Kremz mohutně ve svém úsilí podporovaný manželkou Mirkou.

Martinovy šance na historický úspěch navíc nabraly reálnějších obrysů poté, co musela pivní Godilla několikrát opustit kolbiště a jít si na domácí toaletu odložit náklad. Martin si tak mohl vypracovat místy až sedmipivový náskok a vše se zdálo být jasné. Miloš ale (pokolikáté už?) předvedl svůj kalibr, a když zasedl k chlastacímu stolu se slovy, že se nebude ani zvedat, aby se neposral, všichni věděli, že je zle. A taky bylo! Miloš zapomněl na bolest, krom jedné otevřel všechny ostatní klapky a pivo se do něj valilo jako do bezdného hrnce. Martin Kremz se pokoušel ještě po několikanásobné masáži srdce zabrat a poslal přes svůj filtrační systém několik dalších škopků na sílu, Miloš ale pokračoval v soustředěném výkonu a jeho játra si pochutnávala na jednom půllitru za druhým.

Ve finále se skóre vítěze, kdo by pochyboval, ano, byl to znovu Miloš, zastavilo na úctyhodných 18 kusech, což bylo o jeden škopek více než druhý Martin Kremz. Bronz si odnesl za velmi solidních 16 piv lahváčový přeborník, mistr Radegast 10, Radim Luža.